Burger wołowy

Czas
30 min
Trudność
Burger wołowy
Składniki
  • 1 opakowanie burgera wołowego Uczta Qulinarna
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 4 łyżki majonezu
  • ¼ posiekanej sałaty lodowej 
  • 1 pomidor
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ czerwonej cebuli
  • 4 łyżki musztardy gruboziarnistej
  • 4 łyżki ketchupu
Przygotowanie

Pomidor, ogórki i cebulę kroimy w plastry. Burgery grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Bułki wykładamy na ruszt i grillujemy z obu stron, aż się zarumienią. Upieczoną dolną część bułki smarujemy majonezem. Wykładamy sałatę lodową, a następnie po dwa plasterki pomidora, trzy plasterki ogórka i krążki czerwonej cebuli.

 Na samą górę wykładamy grillowane mięso. Górną część bułki smarujemy ketchupem oraz musztardą gruboziarnistą i składamy naszego burgera. Smacznego!

Inne przepisy