Burger wołowy
Czas
30 min
Trudność
Składniki
- 1 opakowanie burgera wołowego Uczta Qulinarna
- 4 bułki do hamburgerów
- 4 łyżki majonezu
- ¼ posiekanej sałaty lodowej
- 1 pomidor
- 2 ogórki kiszone
- ½ czerwonej cebuli
- 4 łyżki musztardy gruboziarnistej
- 4 łyżki ketchupu
Przygotowanie
Pomidor, ogórki i cebulę kroimy w plastry. Burgery grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Bułki wykładamy na ruszt i grillujemy z obu stron, aż się zarumienią. Upieczoną dolną część bułki smarujemy majonezem. Wykładamy sałatę lodową, a następnie po dwa plasterki pomidora, trzy plasterki ogórka i krążki czerwonej cebuli.
Na samą górę wykładamy grillowane mięso. Górną część bułki smarujemy ketchupem oraz musztardą gruboziarnistą i składamy naszego burgera. Smacznego!
Inne przepisy