Grillowane kiełbasy z pieczywem czosnkowym
Czas
60 min
Trudność
Składniki
- 1 opakowanie kiełbasy Sokołowskiej wieprzowej
- 1 opakowanie zestawu grillowego
- 1 opakowanie kiełbasy zakręconej na ruszt
- 2 bagietki
Masło czosnkowe:
- 100 g miękkiego masła
- 3-4 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie
Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do masła. Natkę pietruszki szatkujemy i mieszamy z masłem oraz czosnkiem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Bagietki kroimy w poprzek i smarujemy masłem czosnkowym.
Kiełbasę Sokołowską wieprzową nacinamy w poprzek i wraz z innymi kiełbasami wykładamy na rozgrzany ruszt. Grillujemy do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dokładamy bagietki i grillujemy, aż się lekko zarumienią. Smacznego!
Inne przepisy