Grillowane warzywa z salsą
Czas
30 min
Trudność
Składniki
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- po 1 czerwonej i żółtej papryce
- kilka pieczarek
- 1 cykoria
- sól, pieprz
Salsa z czerwonej cebuli:
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka miodu
- 10 ml sosu sojowego
- 10 ml octu balsamicznego
- 30 ml oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy 1 łyżeczkę miodu, sos sojowy, ocet balsamiczny i oliwę z oliwek. Doprawiamy solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszamy.
Bakłażan, cukinię i papryki kroimy w plastry. Pieczarki i cykorię kroimy na pół. Warzywa posypujemy solą oraz pieprzem i wykładamy na ruszt. Grillujemy po 1-2 minuty z każdej strony. Podajemy polane salsą z czerwonej cebuli. Smacznego!
Inne przepisy