Stek z antrykotu ze szparagami

Czas
45 min
Trudność
Stek z antrykotu ze szparagami
Składniki
  • 1 stek z antrykotu Uczta Qulinarna
  • ½ pęczka szparagów
  • 1 łyżka masła czosnkowego
  • 10 ml oliwy lub oleju 
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Obrane szparagi gotujemy 8-10 minut w osolonej wodzie. Stek wyjmujemy z lodówki minimum 15 minut przed grillowaniem. Mięso oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie skrapiamy olejem lub oliwą. Kładziemy na rozgrzanym grillu i smażymy przez 5 minut z każdej strony.

Pod koniec smażenia mięsa na ruszt wykładamy szparagi na 30-40 sekund. Gotowy stek posypujemy solą gruboziarnistą i serwujemy z masłem czosnkowym. Smacznego!

Inne przepisy